İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak amacıyla lazer epilasyon yaptıranların sayısı her geçen gün artıyor.
Lazer epilasyon yaptırmaya karar verince, bu kez de ‘’hangi yöntemi seçmeliyim’’ sorusu çıkıyor karşımıza.
Son yıllarda adından çok bahsettiren Buz Lazer ağrısız olması ile öne çıkan bir yöntem. ‘’IPL mi Buz Lazer mi’’ diye merak edenler için her iki teknolojiyi de sizler için araştırdık.
IPL sistemlerinin lazer epilasyon yaptığı doğru bilinen yanlışlar arasındadır. Oysa IPL, lazer cihazı değildir ve dolayısıyla lazer epilasyon yapamaz. Epilasyon kelime anlamı olarak ‘’istenmeyen tüyleri giderme’’ işlemidir. IPL de istenmeyen tüyleri giderme amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Lazer epilasyon ve IPL, etki mekanizması açısından benzerlik gösterse de kullandıkları ışık kaynakları farklıdır. Lazer ışını doğrusal yayılır, IPL ise saçılarak yayılır. Bu nedenle IPL sistemlerinin yan etki riski daha fazladır ve etkileri lazer epilasyon kadar güçlü değildir.
Buz Lazer son yılların en gözde lazer epilasyon uygulaması. Kuşkusuz bunda etkili ve kalcı sonuçlarının yanı sıra ağrısız olmasının payı da oldukça fazla.
Buz Lazer, bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde lazer epilasyon yaptığına dair FDA onayına sahip güvenli bir sistem olan buz lazer yaz ayları dahil tüm mevsimlerde güvenle uygulanabiliyor. Hakkındaki klinik çalışmalarla etkili olduğunu ve sonuçlarının kalıcı olduğunu kanıtlamış durumda.
Ülkemizde Buz Lazer olarak lanse edilen sistem, sadece Soprano Ice serisi cihazları tanımlıyor.
Soprano Ice ile başlayan Buz Lazer konforu, Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium ile devam ediyor. Lazer epilasyonda kullanılan 3 dalga boyunu aynı sistemde birleştiren Soprano Ice Platinum ve günümüzde mümkün olan en hızlı lazer epilasyonu sunan Soprano Titanium ile etkili ve konforlu bir lazer epilasyon mümkün oluyor. Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG dalga boylarının aynı sistemde olması sayesinde kılın tüm anatomik yapıları hedeflenebiliyor ve ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkili sonuçlar alınıyor.
Buz Lazer yüzdeki ayva tüylerinde tetiklenmeye neden olmadığı için yüz bölgesinde de güvenle uygulanıyor.
Buz Lazer epilasyonun ağrısız olmasını sağlayan Ice Teknolojisi, patentli bir soğutma sistemi. Buz Lazerin tedavi başlığı cilde temas ettiğinde buz gibi soğuk bir his veriyor. Tüm uygulama boyunca bu soğuk his devam ediyor. Böylece hem ağrısız, konforlu bir lazer epilasyon sunuyor hem de cilt yüzeyi korunduğu için cilt yanığı riski minimuma iniyor.
SHR (Super Hair Removal) uygulama tekniği Buz Lazerin patentli uygulama tekniği. Bu teknikte tedavi başlığı cilt yüzeyinde ütü yapar gibi sürekli hareket ettiriliyor ve kıllar kademeli olarak ısıtılıyor. Böylece kıl kökünü tahrip edecek yeterli enerji kıl köküne iletilirken, cilt yüzeyi de yanık riskine karşı korunmuş oluyor.
Yukarıda verdiğimiz bilgiler ışığında Buz Lazer epilasyonun neden bu denli çok tercih edildiğini açıklamaya çalıştık.Detaylı bilgi için tüm Meditouch'ları ziyaret edebilirsiniz
Flowbite is an open-source library of interactive components built on top of Tailwind CSS including buttons, dropdowns, modals, navbars, and more.
Check out this guide to learn how to get started and start developing websites even faster with components on top of Tailwind CSS.
Flowbite is first conceptualized and designed using the Figma software so everything you see in the library has a design equivalent in our Figma file.
Check out the Figma design system based on the utility classes from Tailwind CSS and components from Flowbite.
The main difference is that the core components from Flowbite are open source under the MIT license, whereas Tailwind UI is a paid product. Another difference is that Flowbite relies on smaller and standalone components, whereas Tailwind UI offers sections of pages.
However, we actually recommend using both Flowbite, Flowbite Pro, and even Tailwind UI as there is no technical reason stopping you from using the best of two worlds.
Learn more about these technologies:
Görüşler